Zonbescherming


Niet goed, wel goed, niet gezond, wel gezond… Er gaan een heleboel uitspraken rond waarvan eigenlijk niet goed duidelijk is wat nou écht waar is. Daarom hebben even alles op een rijtje gezet. Zo is het in één keer duidelijk hoe je je huid het beste kan beschermen, voeden en onderhouden!

Zonlicht geeft energie, verbetert de doorbloeding van je huid en stimuleert de aanmaak van vitamine D. Daarnaast zorgt een mooie, gebruinde huid ervoor dat je lekkerder in je vel zit. De huid kan echter niet onbeperkt blootgesteld worden aan de zon. Langdurige blootstelling kan leiden tot uitdroging van de huid, zonnebrand en kan leiden tot serieuze huidschade. Daarnaast is zonnestraling de belangrijkste veroorzaker van huidveroudering. Het is daarom belangrijk om verantwoordelijk om te gaan met de zon en je huid.

Wat is nou waar?

  • De huid beschermd zichzelf tegen de zon door melanine en huidverdikking, hierdoor worden de negatieve effecten verkleind. Het biedt géén optimale bescherming.

 

  • De vochtbalans van de huid wordt verstoord bij te regelmatige blootstelling aan de zon, drink daarom voldoende water.

 

  • UVA straling dringt diep door in de huid en tast collageen en elastine weefsels aan. Dit leidt tot rimpelvorming en verminderde stevigheid van de huid. UVA straling is een van de belangrijkste oorzaken van versnelde huidveroudering. Op de lange termijn kan UVA straling leiden tot het ontstaan van pigmentvlekken.

 

  • Zodra UVB straling je huid bereikt krijg je een bruine of rode kleur. Deze straling is ook de bron van vitamine D. Mensen beschermen zich al jarenlang tegen deze UVB straling door voor het zonnen een zonnebrandcrème te gebruiken om schade aan het lichaam te voorkomen.

 

  • UVA straling is minder bekend. Deze straling werkt anders dan UVB straling. Je ziet de schade die UVA straling aan je huid verricht namelijk niet direct. UVA straling is echter zeer schadelijk en kan leiden tot huidkanker. Ook is UVA straling dé veroorzaker van rimpels.

Wil je toch lekker de zon in?

Gelukkig kun je genieten van de zon en tegelijkertijd je huid beschermen tegen de schadelijke gevolgen van te veel UV straling. Wij bieden verschillende producten voor in de zon, bescherm zo je huid en je haar!