Ontharing met IPL


IPL (Intensified Pulsed Light) is duurzaam ontharen door middel van gepulseerd licht.

 

Wat doet het?
Onder invloed van een lichtflits ontwikkelt zich warmte, die selectief door melanine (pigment) wordt opgenomen. Daardoor sterft het haarzakje af, stopt de groei van de haar en wordt de haarwortel vernietigd.

Alleen haar dat in de groeifase is en aan de haarwortel vastzit, kan behandeld worden. Ook moet het haar voldoende pigment bevatten. Een IPL-behandeling bij blond, rood of grijs haar is niet mogelijk.

 

Hoe voelt het?
Op het moment van de lichtflits voelt men een lichte prikkeling. Het is goed verdraagbaar, ook op de gevoelige lichaamsdelen. Lichte irritaties van de vaatjes worden met een kalmerende, hydraterende crème verzorgd.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Er zijn minimaal 10 behandelingen nodig, met een pauze van 4 tot 6 weken. Uiteindelijk zal het haar niet meer teruggroeien.

 

Hoe lang duurt een behandeling?
Een behandeling van de bikinilijn duurt 5 minuten en voor de benen duurt het ongeveer 30 minuten.

 

Wat kost het?
De prijs is afhankelijk van het lichaamsdeel dat onthaart gaat worden. Als er meerdere gedeeltes tegelijk behandeld moeten worden, krijgt u korting. Een IPL-behandeling begint bij € 20,-.

 

Zijn er nog andere mogelijkheden met IPL?
Acne kan ook met IPL behandeld worden, doordat de lichtimpuls de bacteriën vernietigd die verantwoordelijk zijn voor de acne. Ook de pigmentvlekjes die door eerdere ontstekingen zijn ontstaan, vervagen.

Couperose kan ook met IPL worden behandeld. De lichtimpuls wordt door de rode bloedcellen opgenomen en geleidt naar de haarvaten. De lichtenergie wordt omgezet in warmte-energie en daardoor worden de haarvaten door de selectieve verhitting gecoaguleerd.

 

Wilt u meer weten? Maak dan een afspraak. Dan kunnen we u adviseren over wat voor u het beste is. Ook hebben we dan zicht op de prijs voor uw behandeling.