Essentiële oliën


Take control of your health!

Meijka’s staat voor meer dan alleen uiterlijke verzorging. Zo willen we onze klanten goed laten voelen van binnen én van buiten. Ons doel is dan ook om alle professionele diensten te bieden binnen schoonheid, op een vertrouwde plek. Een tijdje geleden hebben we ons verdiept in de wonderbaarlijke wereld van essentiële oliën. Deze oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature antibacterieel. Ook in de salon zijn we hier gebruik van gaan maken, waardoor er nu constant een relaxte sfeer heerst. Essentiële oliën hebben erg veel voordelen en zijn absoluut effectief.

essentiële etherische olie gezondheid genezing verbetering rustgevend kalmerend gezond goed
essentiële etherische olie gezondheid genezing verbetering rustgevend kalmerend gezond goed

Wat zijn essentiële oliën?

Het zijn vluchtige, aromatische stoffen die wereldwijd worden gewonnen uit zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van de plant. Ze zijn 100% zuiver en natuurlijk waardoor de therapeutische werking van de bloemen en planten bewaard blijft.

Wat doen essentiële oliën?

Essentiële oliën bevatten herstellende en kalmerende eigenschappen, ook zijn ze van nature antibacterieel en antiviraal. Om het nog iets duidelijker te maken, geneesmiddelen worden gemaakt van grondstoffen, en uit die zelfde grondstoffen worden de essentiële oliën gehaald. Dus de olie is geheel zuiver en bevat dezelfde werking al dan niet sterker. Waar reguliere antibiotica falen, zijn deze middelen zeer effectief door de grotere concentratie van het geneesmiddel.

 

Gebruik.

Essentiële oliën worden voornamelijk op 3 manieren gebruikt:

  • Aromatisch, bepaalde essentiële oliën kunnen als ze in de lucht komen erg stimulerend zijn terwijl andere weer een kalmerend of rustgevend effect hebben. Het verspreiden van essentiële oliën kan ook de lucht zuiveren van ongewenste geurtjes en sommige ziekte verwekkers die aanwezig zijn.
  • Op de huid, essentiële oliën kunnen eenvoudig worden opgenomen door de huid en veilig worden aangebracht met de nodige verdunningen.
  • Inwendig, essentiële oliën worden ook gebruikt als dieetsupplement en als ondersteuning van verschillende gezondheidssituaties. 
essentiële etherische olie gezondheid genezing verbetering rustgevend kalmerend gezond goed

De workshop

Met enige regelmaat organiseren we een AromaTouch workshop in de salon. Een goede manier om te ontspannen, kennis te maken met de oliën en jezelf te ontwikkelen op het gebied van genezing en massage. AromaTouch is een bijzondere massagetechniek voor geneeskunde door het therapeutisch toepassen van de essentiële oliën.

De massage bevat vier stappen. Stress vermindering, versterken van het immuunsysteem, ontstekingen in het lichaam verminderen en het verbeteren van de communicatie tussen weefsel en organen via het zenuwstelsel. Naast de mooie en leerzame ervaring krijgt u een setje met acht essentiële oliën van ons mee. De kosten bedragen ongeveer €150,- die de workshop totaal waard zijn.

essentiële etherische olie gezondheid genezing verbetering rustgevend kalmerend gezond goed

Eens proberen?

Heeft u interesse? Er zijn altijd nog enkele plaatsen over voor de echte liefhebbers van essentiële oliën! Zou u meer willen weten over de vele voordelen van de olie maar nog niet deelnemen aan de workshop? Dan kunt u gerust langskomen in de salon of jezelf aanmelden voor de gezellige en leerzame olieavonden.