Essentiële oliën

Een tijdje geleden zijn wij ons gaan verdiepen in de wonderbaarlijke wereld van essentiële oliën. Deze oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature antibacterieel. Ook in onze salon maken wij gebruik van deze oliën waardoor er altijd een relaxte sfeer hangt. Essentiële oliën hebben veel voordelen en zijn absoluut effectief, onderschat deze niet.

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën zijn vluchtige, aromatische stoffen die komen uit zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Deze oliën zijn 100% zuiver en natuurlijk waardoor de therapeutische werking van de bloemen en planten bewaard blijft.

Wat doen essentiële oliën?

Essentiële oliën bezitten herstellende en kalmerende eigenschappen en bezitten bovendien van nature antibacteriële en antivirale eigenschappen. Waar reguliere antibiotica falen, zijn deze middelen zeer effectief.

De essentiële oliën kunnen op 3 manieren worden gebruikt:

  • Aromatisch

Bepaalde essentiële oliën kunnen als ze verspreid worden erg stimulerend zijn, terwijl andere weer kalmerend en rustgevend kunnen zijn. Het verspreiden van essentiële oliën kan ook d lucht zuiveren van ongewenste geurtjes en sommige ziekte verwekkers die aanwezig zijn in de lucht.

 

  • Op de huid

Essentiële oliën kunnen eenvoudig worden opgenomen door de huid en veilig worden aangebracht op de huid (soms verdund).

 

  • Inwendig

Essentiële oliën kunnen ook gebruikt worden als dieetsupplement en bij de ondersteuning van verschillende gezondheidssituaties. 

Zou u meer willen weten over de vele voordelen van essentiële oliën? Kom dan gerust langs of meld je aan voor een van de gezellige en leerzame olieavonden in onze salon, dit gaat gemakkelijk per mail info@meijkas.nl of telefonisch 073 - 511 97 52